Matkamme suunnittelusta

Blogimme alkuun tietoa matkamme suunnittelusta, budjetista ja muista käytännön asioista mahdollisesti omaa matkaa suunnitteleville. Aikaa on siis tasan 90 päivää ja reitin varrella 12 suurempaa tai pienempää kohdetta. Matka on järjestetty omatoimisesti ja lennot sekä suurin osa majoituksesta etukäteen valmiiksi varattu.

Kohteiden miettimisen aloitimme noin 4-5 kk edeltävästi. Apua valintaan saimme tutuilta ja blogeista sekä matkalehdistä. Reittisuunnitelma muuttui matkan varrella useaan kertaan ja alkuinnostuksessamme varasimme ensimmäisen lennon hieman epäkäytännölliseen kaupunkiin. Jos siis mahdollista, ennen varauksia kannattaa reitti miettiä tarkkaan valmiiksi lentokustannusten ja reitin optimoimiseksi jos etukäteen haluaa lennot varata.

Lentoja reitillä on yhteensä 14 ja ne maksoivat vajaa 2800 euroa. Käytimme hyväksemme stop-over -lentoja (esimerkiksi Sydney-Fiji-Samoa-Honolulu maksoi 500 euroa/hlö ebookers.comin multi-city -hakukoneella). Yksittäiset välimatkat haimme lähinnä Momondon kautta, ja halpalentoyhtiöiden liput ostimme suoraan lentoyhtiön nettisivuilta. Vinkkejä ja tarjouksia saa myös lentodiilit.fi-sivustolta. Halvimmillaan liput taisivat olla n. 3-4 kk ennen lähtöä, itse varasimme liput 1-2 kk ennen matkaa.

Majoitukset on varattu booking.comin kautta. Eri sivustoilla ei liene merkittävää eroa, mutta kannattaa pitäytyä yhdessä sivustossa niin varaukset ovat kätevästi yhdessä paikassa ja samalla ansaitsee itselleen palkintoöitä. Yövymme kahden hengen huoneissa lähinnä budjettihotelleissa ja -resorteissa, mutta muutama hienompikin hotelli on varattu. Majoitusten kustannukset ovat n. 2700 euroa koko matkan ajalta.

Vakuutusyhtiöltä kannattaa tarkistaa, että matkavakuutus on kaikki maat kattava ja omavastuu 0 euroa. Kuulemamme mukaan sukeltamista varten hyvän vakuutuksen saa DAN Europelta. Lisäksi aikaa kannattaa käyttää pakkaamisen suunnitteluun, vaatteiden määrä on järkevää pitää pienenä, koska paikan päältä saa ostettua täydennystä. Aurinkorasvat kannattaa ostaa mukaan Suomesta, koska ainakin Aasiassa voiteet sisältävät vaalentavia ainesosia ja normaalit aurinkovoiteet ovat marketeissakin kalliita. Hyttysverkko, jesari, sakset ja veitsi, taskulamppu, hyvät kengät ja ainakin särky-ja allergialääkkeet kannattaa pakata mukaan.

Seuraavalla kerralla kuulumisia Kambodzasta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s