Siem Reap #2

Ensimmäinen temppelipäivä oli sen verran uuvuttava, että seuraavana päivänä päätimme tutustua vain kaupunkiin itseensä. Paljoa nähtävää Siem Reapin kaupungissa ei ole, mutta Old marketin sadat pienet myyntikojut vaatteineen, koruineen, koriste-esineineen ja ruoka-aineineen oli ihan mukavaa ajanvietettä huolimatta siitä että paikka oli täysin turisteille suunnattu. Pub streetin varrelta löytyi vieri vierestä erilaisia ravintoloita ja illalla siitä kuoriutui varsinainen diskohelvetti. Jokainen pubi ja baari soitti omaa musiikkiaan, jostain kantautui myös livebändin soittoa, ja kaikki äänet sulautuivat yhdeksi kakofoniaksi.

image

image

Suski ja Matti toteuttivat myös unelmiaan ja ostivat pussillisen paahdettuja ötököitä. Koostumus oli rapea ja maku melko sipsimäinen, tosin jälkimaku oli jotenkin hyönteismäinen. Allaoleva jättiläinen maistui kuulemma parhaalta, me tyydyimme maistelemaan pienempiä kuoriaisia.

image

Seuraavana päivänä oli jälleen temppelipäivä. Tällä kertaa suuntasimme kauempana sijaitseville temppeleille, jonne Su kärräsi meitä tuktukillaan 1 h 40 min suuntaansa (tämä maksoi 30 USD koko päivältä) halki maalaismaiseman. Emme osanneet varautua aamun viileyteen, joten menomatka oli melko jäätävä, tuktukissa kun ei ole suojaavia seiniä. Ensimmäinen kohde oli viidakon keskellä sijaitseva Kbal Spean eli “tuhannen lingan joki”. Linga-kultti oli hindulaisuuden kultti, joka palvoi Shivaa fallossymbolien, eli lingan, muodossa. Joen pohjaan on kaiverrettu tuhat lingaa, joiden tarkoitus oli tehdä pelloille virtaava vesi hedelmälliseksi. Joelle johti 1,5 km pitkä hyvin raivattu jatkuvasti ylösviettävä kaunis polku. Itse joki oli nyt kuivana aikana varsin vaatimaton, mutta soi hyvän näkyvyyden osittain jo ajan kuluttamiin kaiverruksiin.

image

image

image

Seuraava temppeli oli Banteay Srei, kutsumanimeltään Lady temple eli naisten temppeli. Sen seinät on rakennettu vaaleanpunertavasta kivestä ja kaiverrettu täyteen yksityiskohtaisia kaiverruksia, joissa kuvataan tarinoita hindujumalista.

image

Vartijoita

image

image

Viimeisenä katsastettiin Pre Rup.

image

Tämän jälkeen ajelimme takaisin hotellille jälleen kuumuuden uuvuttamina, lämpöä oli noin 34 astetta eikä juuri tuullut. Su tosin olisi jaksanut jatkaa kierrosta vielä parin temppelin verran.

image

Kambodza oli erittäin positiivinen yllätys. Ihmiset olivat ystävällisiä, ruoka hyvää ja rikollisuutta emme ainakaan me joutuneet kohtaamaan. Normaali tinkiminen kuului asiaan, mutta emme kokeneet joutuvamme huijatuksi missään. Luonto oli kaunista, ja monipuolisia kaupunkeja sekä kyliä ihasteltavaksi maassa riittää. Susanna ja Matti jatkoivat Kambodzaan tutustumista, me “jouduimme” jatkamaan matkaa seuraavaan kohteeseen. Tähän maahan kyllä ehdottomasti palaamme vielä joskus!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s