Colombo, Sri Lanka

Lensimme Siem Reapista Kuala Lumpurin kautta Sri Lankan pääkaupunkiin Colomboon. Matka sujui hyvin ja lentokentälle päästyämme suoraan Colombon keskustaan vievä bussikin pysähtyi lähes nenämme eteen. Rinkat piti bussissa jättää etuosassa sijaitsevaan pieneen säilytystilaan. Lippu oli lähes ilmainen, noin 75 senttiä. Liikenne oli hurjaa. Autot, tuktukit, skootterit, mopot ja bussit mutkittelivat ja ohittelivat toisiaan sekasortoisesti, ilmassa kaikui jatkuvaa tööttäilyä ja kaiken keskellä myös kävelijät ylittivät tietä missä milloinkin. Eräällä keskustan kadulla poikaporukka oli päättänyt pistää pystyyn krikettiottelun vallaten kokonaan toisen kaistan.

Huolimatta siitä, että poukkoilevan bussin kyydissä joutui välillä pidättämään henkeään jännityksestä, ympäristössä oli paljon mielenkiintoista katsottavaa. Talot, vanhanaikaiset bussit ja tuktukit olivat värikkäitä, puut vehreitä ja ihmiset kauniita. Virallisten rakennusten koloniaalinen tyyli loi kontrastia värikkyyteen. Ajoittain ohi vilahti aaltopellistä rakennettuja slummimaisia alueita. Vaatetus vaihteli sareista valkoiseen kauluspaitaan ja puvunhousuihin.

image

image

image

Yövyimme Colombossa kaksi yötä. Tutustuimme Sri Lankan kansallismuseoon sekä  kansalliseen luonnonhistorian museoon. Kansallismuseossa oli meneillään suuri remontti, jonka vuoksi monia osastoja jäi näkemättä, mutta tutustuimme silti menneeseen kuva- ja veistostaiteeseen, arkkitehtuuriin sekä vaatetuksiin. Monissa vanhoissa reliefeissä oli kuvattu viekottelevia naistanssijoita yläosattomissa, myös kääpiötanssijoita oli kaiverrettu usein. Juhlissa myös norsut oli tapana pukea juhlallisiin kankaisiin.

image

image

Luonnonhistorialliseen museoon emme ostaneet kuvauslupaa, joten kuvia ei ole näyttää. Siellä näimme formaliiniin säilöttynä mm käärmeitä, sammakoita ja liskoja. Valtava sinivalaan luuranko oli myös koottu näytille.

Illalla kävelimme Gallen puistoon katselemaan kun paikalliset kokoontuivat piknikille ja lennättämään leijoja, leikkimään vedessä sekä syömään rannalle pystytetyissä kojuissa. Maistoimme maniokista tehtyjä ranskalaisia sekä perinteistä srilankalaista ruokaa, kottua. Tiskeiltäkin oli vältytty näppärästi peittämällä lautaset muovipusseilla.

image

Seuraavana aamuna matkamme jatkui kohti Hikkaduwaa, rantakohdetta joka on ollut aikoinaan 90-luvulla myös suomalaisten matkatoimistojen valikoimissa. Matkustimme junalla II-luokan vaunussa ja yli kahden tunnin junamatka maksoi noin yhden euron henkilöltä. Reitti seuraili merenrantaa ja maisemat olivat upeat.

image

image

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s