Hikkaduwa, Sri Lanka

Hikkaduwassa majoituimme Happy Tuna -nimisessä hotellissa. Käveltyämme hikisinä junasta perille ystävällinen isäntä ohjasi meidät istumaan aulan korituoleille. Hetken ihmeteltyämme Daniil bongasi seinältä Helsingin tuomiokirkkoa esittävän taulun. Jonkin aikaa asiaa spekuloituamme rohkaistuimme kysymään asiasta tonnikalatatuoidulta viiksekkäältä omistajalta. Tämä totesikin selvällä suomenkielellä että “Joo, mä oon asunut siellä 31 vuotta”. Onneksi emme puhuneet kovasti ohi suumme aiemmin. Meidän lisäksemme hotellissa majoittui vielä 4 muuta suomalaista. Myös talon koira puhui suomea.

Hikkaduwassa on erikseen paikallisten asuinalue ja turistialue. Turistialue koostuu lähinnä isosta autotiestä ja sitä reunustavista ravintoloista, hotelleista, minimarketeista ja muista kojuista, sekä pitkästä hiekkarannasta. Mahdollisuudet on monenlaiseen vesiaktiviteettiin sukelluksesta surfaamiseen. Me teimme Hikkaduwassa PADI open water diving -kurssin Poseidon Diving Stationin kautta. Sukeltaminen oli jännittävää ja hauskaa, mereneläviä pääsi katselemaan paljon paremmin kuin snorklatessa. Ensimmäisenä sukelluspäivänä olimme jo hypänneet veneeseen, kun yhtäkkiä srilankalaiset avustajat ja venekuski alkoivat huudella kovaäänisesti, veneeseen juoksi kymmenisen muuta ihmistä ja sitten huomasimmekin jo kaasuttavamme kohti ulappaa, ilman sukelluksenopettajaa. Syy selvisi vasta paikan päällä kun meitä kehoitettiin laittamaan maski päähän ja hyppäämään veteen. Aivan veneen vieressä uiskenteli evä pintaa viistäen pieni valas, shark whale. Otus oli vasta 5-metrinen eli poikanen. Ehdimme hetken uida yhdessä ennen sen katoamista syvyyksiin. Tämän jälkeen palasimme hakemaan rantaan jääneen sukellusopettajamme ja loppureissu sujui rauhallisesti.

image

PADI owd suorittamiseen kuuluu yksi päivä teoriaa (6h videon katsomista ja 5 pikkutenttiä) sekä yksi harjoittelupäivä matalassa vedessä ja neljä sukellusta yli 10 m syvyyteen. Sekä matalassa vedessä että syvyyksissä piti harjoitella perustaitoja, kuten täyttyneen maskin tyhjentäminen vedestä, hengityslaitteen poisto suusta ja laitto takaisin, sukellusvälineiden pukeminen ja riisuminen. Nämä taidot suoritettiin sukellusten alkuun ja loppuaika ihmeteltiin vedenalaista maailmaa, sukellukset kestivät n. 40 min kukin. Yhden sukelluksen jälkeen Daniilin olkapäältä löytyi vapaamatkustaja, n. 10 cm kokoinen rapu! Lopuksi piti tehdä loppukoe, jonka molemmat läpäisivät.

image

Illat vietimme rannalla ja näimme merikilpikonnia ihan lähietäisyydeltä. Ne olivat halkaisijaltaan noin metrin mittaisia! Yksi puri liian lähelle tunkevaa turistia pohkeeseen tehden aika ilkeän näköisen ruhjeen. Kokeilimme myös surffausta, Elinakin pääsi laudalle ja aalloille Danin opettamana.

image

Elämä tarttuu kiinni siihen mihin pystyy.

image

Aivan hotellin lähellä kulki junarata, jonka viereen oli pystytetty pieni hökkeli. Siellä istui koko päivän mies, jonka ilmeisesti ainoana tehtävänä oli käydä laittamassa turvaportit alas junan tullessa. Ihmiset ja mopot päästettiin yli vielä aivan viime tipassakin.

image

Vietettyämme 4 päivää samassa paikassa, oli lähdön hetki hieman haikea. Hyvästelimme sukelluksenopettajamme Chanun ja Jamesin, sekä hotellinomistajan, jonka nimeä emme tainneet koskaan kuulla lukuisista juttutuokioista huolimatta. Lupasimme käydä moikkaamassa häntä Helsingin kauppatorilla ensi kesänä.

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s