Unawatuna ja Galle, Sri Lanka

Hikkaduwasta jatkoimme matkaa bussilla seuraavaan rantakohteeseen Unawatunaan. Bussit Sri Lankassa ovat erittäin halpa tapa matkustaa. On yksityisiä bussifirmoja ja valtion busseja. Valtion busseja ovat käsittääksemme katukuvassa näkyvät punaiset linja-autot, joissa kaikki informaatio (kuten määränpää) on singhaleesen kielellä kirjoitettu. Näihin ei turistina niin vain mennäkään, Daniil yritti nousta yhteen autoon ja hänet hätyytettiin ulos kättä heilauttaen ja päätä pudistaen. Yksityiset bussifirmat saavat palkkionsa asiakkaiden määrän mukaan, minkä vuoksi turistitkin ovat tervetulleita, matkatavarat taas eivät. Ne vievät asiakaspaikkoja, ja siksi rinkan kanssa voi olla äärettömän vaikeaa päästä bussin kyytiin varsinkin ruuhka-aikoina. Rinkan kanssa on myös erittäin hankalaa kulkea bussin sisällä, koska välikäytävä on n. 40 cm leveä ja usein sillä myös seisoo ihmisiä. Me pääsimme kyllä bussin, mutta tulimme huijatuksi lipun hinnassa. Maksoimme yhteensä 300 rupiaa, kun todellinen hinta olisi ollut noin 40 rupiaa. Onneksi rahallinen tappio oli vain 1,75 euroa. Siitä lähtien olemme kuitenkin tarkistaneet hinnan etukäteen ja pyrkineet maksamaan mahdollisimman tasarahalla, vaihtorahaa on turha odottaa. Viihdykkeenä bussissa pauhaa etuosan televisiosta näkyvä srilankalainen musiikkiohjelma.

image

image

Unawatunaa on kehuttu Sri Lankan kauneimmaksi rannaksi. Joskus se on ollut luonnonkaunis laguuni, mutta turistien löydettyä paikalle ovat rannat täyttyneet paikallisten yrittäjien aurinkotuoleista, baaripöydistä ja jos jonkinlaisista kojuista. Ranta oli mielestämme Hikkaduwaakin turistisoituneempi. Muutoin ranta-alue oli miellyttävämpi: Hikkaduwa oli keskittynyt suuren päätien varrelle, jolla bussit, rekat, tuktukit, autot ja mopot huristivat kävelijöiden pyrkiessä väistelemään niitä parhaansa mukaan. Töötit raikasivat ja kävivät sekä tärykalvojen, että hermojen päälle. Unawatunassa päätie kulkee hieman kauempana ja turistialue on keskittynyt melko tunnelmallisen, ravintoloiden reunustaman pikkutien varrelle. Iltaisin rannalle kannettiin pöydät ja tuolit, ja siellä pystyi nauttimaan kynttiläillallisen aivan meren tuntumassa. Vastaavaa emme Hikkaduwassa nähneet.

image

Snorklaamassa piti käydä melko matalassa vedessä kovassa aallokossa, joten kovin miellyttävää se ei ollut. Daniil onnistui kuitenkin bongaamaan kilpikonnan ja uiskentelimme kotvasen myös rauskujen kanssa.

image

Kävimme myös tutustumassa muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Galleen. Siellä on vanhin Aasiassa säilynyt eurooppalaisten rakentama linnoitus. Arkkitehtuuri oli kaunista, mutta ilma niin paahtavan kuuma että siitä ei oikein pystynyt nauttimaan. Emme olleet ainoita.

image

image

Kuuluisa majakka.

image

Alueella oli myös monia hääpareja kuvauttamassa suurta päiväänsä. Toisten kuvat onnistuivat hienosti, toisten kuvat taas alueella vaeltavat itsepäiset lehmät pilasivat.

image

Kriketti on suosittua Sri Lankassa ja se myös näkyi katukuvassa. Linnoituksen alueella näimme kaksi eri pelialuetta.

image

Viihdyimme Unawatunassa vain kaksi yötä ja jatkoimme sitten matkaa Mirissaan, joka olikin mielestämme näkemistämme rannoista kaunein!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s