Mirissa, Sri Lanka

Mirissa on aivan Sri Lankan eteläosassa sijaitseva rannikkokaupunki, joka turisteille taitaa olla kuuluisin surffauksesta ja valaidenbongaus -risteilyistä. Meidän aikeenamme oli päästä aalloille. Mirissan ranta oli erittäin kaunis, mutta aallokko sen verran kovaa ettemme uskaltaneet surfaamista kokeilla siellä. Sen sijaan kävimme hiukan snorklaamassa ja kuvailemassa rannan vieressä kohoavalla papukaijakalliolla. Papukaijat olivat tosin lähteneet lipettiin puiden harventamisen myötä.

image

image

Kävimme syömässä rantaravintolassa, mistä sai maailman parhaan papayapirtelön.

image

image

Mutta se ranta, se oli vaan niin hieno.

image

Yövyimme pienessä majatalossa hieman turistialueen ulkopuolella. Omistaja oli herttainen vanhempi mies, joka kulki jatkuvasti sarissa ilman paitaa ja paljain jaloin. Hän suositteli innostuneesti erilaisia harrastemahdollisuuksia ja nähtävyyksiä alueella, joista emme kyllä tainneet mennä mihinkään loppujen lopuksi. Huoneessa oli modernein näkemämme wc ja varsinkin hyttysverkon vaaleanpunainen väri oli Daniilin mieleen.

image

Vaatteita on kuvassa hujan hajan, koska olimme saaneet pestä ilmaiseksi vaatteemme omistajien pesutiloissa, jotka alla. Pesukoneita Sri Lankassa on harvalla, joten suurin osa pesee (liina)vaatteensa käsin myös hotelleissa.

image

Surffaamassa kävimme Weligamassa, jossa aallot olivat sen verran helppoja että aloittelijakin pääsi niiden matkaan helposti. Kuvamateriaaliakin olisi, mutta bikinit olivat sen verran löysällä, että julkaisukelpoisia ne eivät ole… Nyt on vain uskottava kirjoitettuun sanaan. Danii metsästi suurempia aaltoja syvemmällä ja onnistui ruhjomaan rintansa nirhaumille.

Edellä kuvatusta menestyksestä huolimatta ranta alkoi jo riittää. Hiekkaa, hikeä, ötököitä ja merisuolaa tuntui olevan joka paikassa ja vilkkaiden kaupunkien liikenne uuvutti. Hyppäsimme seuraavaksi Tissamaharahaan menevään bussiin js sitä myötä sisämaahan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s